Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Újra Boom Boom!

Májusban tér vissza Tátrai Tibor, Mohai Tamás, Jamie Winchester, Szappanos György és Borlai Gergő parádés formációja, a Boom Boom zenekar.
 
Szupergrup két okból szokott alakulni. Vagy egyszerűen a pénzért, vagy a közönség kedvéért. Illetve legyünk jóindulatúak: egyszerre a kettőért. Akadt azonban egy kivétel: a Boom Boom 1998 végén a benne résztvevő zenészek örömére jött létre. Tátrai Tibor, Mohai Tamás, Jamie Winchester, Szappanos György és Borlai Gergő egyetlen estére szerveződött jam session keretében állt színpadra, s olyan jól érezték magukat és egymást, hogy kedvük támadt továbbra is együtt muzsikálni. Amivel – ha pénz nem is ömlött – a közönség kedvére is tettek. Akár kis klubban, akár művelődési házban, akár fesztiválon léptek fel, az emberek szája tátva maradt a zenét hallgatva.

Komoly volt ez a zene. Komolyzene. Más szerzők, többek között Jimi Hendrix, Lennon-McCartney, Stevie Wonder és Robben Ford kompozícióit interpretálták a muzsikusok a koncerteken. Mindezt a rock, a blues, a jazz „lazaságával” kombinálva, azaz saját felfogásban előadva, improvizatív szólókkal dúsítva.

A Boom Boom két albumot készített, az első természetesen koncertfelvétel volt 1999-ben, a második már saját számokat tartalmazott két évvel később. Ám nem sokkal ezután fel is oszlott a zenekar, ami ellen hiába tiltakoztak a rajongók az interneten.

Pár nappal ezelőtt azonban újra találkozott az öt zenész. Ahogy Facebook üzenetükben írták: „Tegnap egy szórakozóhely családias környezetében megalakult egy zenekar... Tagjai: Tátrai, Mohai, Borlai, Jamie, Szappanos... Tagjai úgy döntöttek, hogy a legjobb név talán a Boom Boom lesz az új formációnak :-)

Az első koncertre a hírek szerint május 13-án, a Gödör Klubban kerül sor. Nagyon várjuk!

Addig is érdemes hallgatni a két albumot, mindkettő letölthető Tátrai Tibor honlapjáról: Live és Intergalactic Megahello
Olvasnivalónak interjú 2000-ből
 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek